Search here

Breaking

QUANT SET 18 FOR RRB PO & CLERK PRE-2020( DATA INTERPRETATION)

QUANT SET 18 FOR RRB PO & CLERK PRE-2020





RRB Clerk and RRB PO Prelims exam are going to be held in the upcoming months. We have already provided you with the PDFs of many topics of Quantitative Aptitude like Simplification/Approximation, Number Series,datainterpretation.important Arithmetic questions to prepare for RRB Clerk and PO Pre exam. Practicing these questions will help you to know about the level of the questions. To increase your speed and accuracy, enhance your calculations.

Follow us on TELEGRAM






                

                     START QUIZ



Q NO( 1-5 )Bar graph given below shows price of per kg of three different fruits in five different cities. Study the data carefully and answer the following questions:



1.Total price of oranges in all the five cities together is what percent of the total price of apple in all the five cities together?
1. 110%
2. 120%
3. 115%
4. 112.5%
5. 125%

2.Find the ratio between total price of all three fruits in Gurgaon to total price of all three fruits in Pune?
1. 11 : 13
2. 12 : 13
3. 9 : 13
4. 9 : 11
5. 13 : 11

3.Satish bought 20 kg mango from Pune, 15 kg oranges from Meerut and 30 kg apple from Delhi. Find total amount Satish spend on fruits?
1. Rs. 3200
2. Rs. 3500
3. Rs. 3700
4. Rs. 4000
5. Rs. 4500

4.In how many cities price of mango per kg is above than the average price of mango in the all the five cities?
1. 5
2. 4
3. 2
4. 1
5. 3

5.Neeraj spend 25% more to buy all three fruits in city Agra as compare to in city Meerut. If price of apple, mango and orange per kg is in the ratio 2 : 3 : 4, then find the price per kg of orange in Agra city?
1. 50
2. 100
3. 125
4. 75
5. 150

(6-10)


6.Find the ratio of students from DAV in section C and D together to students from DPS in section B and E together.
1. 58 : 63
2. 67 : 53
3. 37 : 29
4. 57 : 49
5. 49 : 57

7.If male and female students of section B in DPS and DAV are in ratio 3 : 2 and 4 : 3 respectively, then male students of section B are what much percent more than female students of section B considering both the schools.
1. 50%
2. 25%
3. 36%
4. 60%
5. 40%

8.Find the difference of average number of students of DPS from section B, C and E and average students of DAV from section A, B and D.
1. 40
2. 32
3. 26
4. 48
5. 56

9.Students from DAV are what percent more or less than students from DPS in all sections?
1. 12 1/2%
2. 8 1/3%
3. 24%
4. 17 9/23%
5. 14%

10.If in students from DPS in section A, B, C and D together, girl students are 20% more than boy students, then find the ratio of girl students to boy student from DPS in section A, B, C and D together.
1. 6 : 5
2. 7 : 9
3. 5 : 6
4. 3 : 5
5. 7 : 11

                      SOLUTIONS


1. Total price of oranges in all the five cities together =50+75+60+70+60=315
Total price of apple in all the five cities together =50+60+55+60+55=280
Required percentage =
 315/280 * 100=112.5%

2.Total price of all three fruits in Gurgaon = 55+50+60=165
Total price of all three fruits in Pune = 60+65+70=195
Required ratio =165/195 = 11/13

3.Total amount spends by Satish on fruits=20×65+15×60+30×50
= Rs. 3700

4.average price of mango in all five cities =

In three cities i.e, Mumbai, Pune and Meerut price of mango per kg is greater than average price of mango per kg.

5.
6.
7.
8.
 9.
 10.